Så byggde vi vår utomhusköksö

Som du kan läsa på annan plats på vår blogg så har vi byggt ett utekök. I det här inlägget visar vi hur bygget av köksön gick till. Bland annat gör vi ett schysst IKEA-hack när vi bygger in ett skåp. Stora delar av köksön är byggd av spillvirke från våra andra projekt. Bra för miljön att ta tillvara istället för att slänga!

Vi tänkte bygga allt från grunden. Som toppskiva ville vi något hållbart och snyggt men som inte krävde för mycket jobb.

Vi bestämde oss för att lägga marmorinspirerad klinker som skiva. På Bauhaus hittade vi 60×30 frostsäker klinker med ett snyggt marmormönster. Det fick bli utgångspunkten för bygget och sätta måtten.

Vi börjar med att bygga ramen som klinkern ska vila på.

Sedan är det dags att bygga stommen.

Vi vill gärna ha både öppen och stängd förvaring. Efter mycket funderande och letande landade vi i att göra ett IKEA hack och att bygga i IKEA-skåpet Bror. Ikea beskriver det som ”En riktig tuffing – ett stadigt förvaringssystem som tål fukt, smuts och tung last. Dessutom enkelt att montera, komplettera efter behov och med ett rakt formspråk som gör att det passar överallt.” Perfekt för våra behov alltså.

Skåpet på plats.

Dags att klä med panel. Vi målar sedan med Beckers Utevit som vi tycker har en fin nyans och bra hållbarhet. Vi målade vårt förråd i den färgen.

Dags för slutklämmen. Klinkern läggs i ett snyggt mönster och vi tar hjälp av en elektriker med att få el in i skåpet.

Och så här blev slutresultatet! Läs mer om hur vi tänkte när vi skulle bygga utekök här.

Annons

2 reaktioner på ”Så byggde vi vår utomhusköksö

  1. Pingback: Vi bygger ett utekök – Casa Tufvesson

  2. Det är så snyggt, så man kan tro att ett proffs har gjort det. Men nu är det ju två proffs som har åstadkommit ett storverk. Grattis till att ni har lyckats så bra.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s