Vi bygger ett utekök

Matlagning utomhus är ett måste under sommarhalvåret. Och under många år har vi pratat om att bygga ett specifikt ställe för matlagningen i trädgården. För att slippa få in rök från grillen inomhus ville vi ha det lite längre ut i trädgården men fortfarande inte för långt från altandörren. Lösningen blev en altan som ramades in med staket på armlängds avstånd från matbordet. Avskilt men ändå nära.

Vi började med att bygga altanen och ett räcke på två sidor. Vi byggde också en köksö som du kan läsa mer om här. I köksön och vid grillarna drog vi in ström så att vi dels kan tända kolgrillen med eltändare och dels kan ta fram en kokplatta när vi vill. Vi landade i att vi inte ville ha tak på platsen eftersom det skulle skapa för stor distans och ta för mycket fokus från resten av trädgården.

Vi blev mycket nöjda med resultatet och lagar nu ännu mer mat ute. Allt material för grillningen finns väl samlat utan att det behöver se rörigt ut och vi har fått en bra avställnings- och matlagningsyta.

Nästa steg är att göra i ordning på utsidan av staketet och anlägga en rabatt men det får bli höstens projekt.

En reaktion på ”Vi bygger ett utekök

  1. Pingback: Så byggde vi vår utomhusköksö – Casa Tufvesson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s