Att välja tapet – Stig Lindberg sätter stilen

Det är alltid svårt att välja tapeter i ett hus. Dels ska de harmonisera med varandra, dels ska de passa husets karaktär och den stil som man själv gillar. När vi flyttade in i huset i mitten av 00-talet blev det mycket vita väggar. Men allt eftersom renoveringarna gick vidare har det blivit mer tapeter. Även om vi fortfarande har kvar enfärgade väggar som komplement till de mer mönstrade tapeterna. Och det har gjort att vi skapat vår egen mix.

Stig Lindbergs tapeter har länge varit en favorit och hans design är lite äldre än vårt hus men genom att välja den diskretare delen av hans tapeter har det harmoniserat med husets 60-tal väl. Det gör också att tapeterna går väl hand i hand med mer enfärgade partier. Stigs tapeter spelar nu huvudrollen i vårt hem.

Vi har gjort ett undantag i färgskalan och i entréhallen har vi valt en mer färgstark variant, Herbarium. Det ger en fantastiskt varm och välkomnade atmosfär när man stiger in i huset.

I huset har vi också tapetserat med tapeterna Poème d’amour och Grazia. Tapeter som har en sober färg men med massiva vita mönsterinslag. Mönstret i Grazia är dessutom helt magiskt – det går från att man ser växter till kvinnoansikten som uttrycker olika känslor.

Grazia är nog favorittapeten som kan få en att se saker med nya ögon.
Poème d’amour ger en sagolik och varm känsla i hallen på övervåningen.

Det finns många olika tapeter av Stig Lindberg men inte så många i mer diskreta färgskalor så hans tapeter har inte räckt till hela huset och vi har därför kompletterat hans tapeter med en lite mer sentida designer; Viola Gråsten. Viola designade, nästan samtida med vårt hus, tapeten Romans. Tapeten finns i flera färgställningar men den ljusa och ganska varma varianten harmonierar fint med Stigs tapeter.

Viola Gråstens Romans kompletterar Lindbergs tapeter med växttema i vårt hus.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s