Pasta med tonfisk och scampi

Börja med att fräsa vitlök, chili och schalottenlök i olivolja i en traktörpanna utan att de får färg. Välj själv proportioner efter smak men kräma inte på allt för mycket, både chili och vitlök dödar effektivt andra smaker. Lagom är bäst!

Kör sedan i en näve halverade körsbärstomater och en slatt vitt vin. Smaka av med färsk basilika, rivet citronskal, salt och peppar. 

Låt puttra ihop några minuter så det blir såsigt och gott men tomaterna fortfarande går att känna igen som tomater. Börja koka pastan. Börja stek tonfisken, helst i gjutjärnspanna, och ge den fin färg men låt den inte gå för länge så den blir torr. Brassa på scampin, sak samma klara men inte för mycket. 

Häll av pastan. Vänd runt spaghettin i såsen och tillsätt färsk persilja. Montera pastan på tallrik med tonfisken och scampin. Servera direkt med god olivolja. Till denna rätt bör man undvika Parmesanost. Det passar bäst till krämigare såser. 

Ett bra vin till är Labouré-Roi, en fruktig och frisk Chardonnay från Bourgogne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s