Så byggde vi ett skydd för luftvärmepump/AC

Åsikterna om det egentligen behövs ett värmepumps/AC-skydd är onekligen delade. Vissa hävdar att det inte alls behövs och andra att det är helt nödvändigt. Men oavsett vilket så gör att skydd att värmepumpens utedel inte är helt oskyddat mot väder och vind. 

Uteenheten är ju i sig ingen skönhet så bara det estetiska kan ju vara anledning nog att ha ett skydd. Men många skydd är alldeles för täta framför fläkten. Vissa hävdar att det förkortar livslängd och gör pumpen högljudd. Det kan ju också vara svårt hitta ett färdigbyggt som passar hus eller pump. När vi bestämde oss för att bygga ett själva så var det mycket för att försöka dölja enheten. Vi ville också hitta en modell som garanterade bra lufttillförsel och det hittade vi inte på marknaden. Så vi byggde en egen modell.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s