Nya rabatter

Vi bestämde oss för att flytta vår stora blomsterrabatt till en annan del av trädgården för att kunna bygga ut vår altan. Vi ville bygga ihop rabatterna med vår stenläggning som vi gjort tidigare år och såg framför oss en ca fem meter lång rabatt.

För att skapa mjukhet i rabatten trots stenen arbetade jag fram en skiss med mjuka stenbågar som möttes. Det krävdes en del jobb för att få bågarna i harmoni med varandra och den andra stenläggningen men resultatet blev över förväntan.

Från den gamla rabatten flyttade vi med flera växter och många växter delade vi på och fick på så sätt fler växter utan att spendera en enda krona. Men det var svårt att veta exakt vilken växt som var vilken när det såhär i april bara syns några enstaka blad. Så det blev en hel del gissning och sannolikt kommer det behöva flyttas om mer när det har vuxit till sig. Det behövs också lite kompletteringsinköp av några låga blommor framöver.

Dra i reglaget för att se före och efter.
Rabatten står i blom
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s